Informatie


 

https://www.nierstichting.nl/voorlichtingsmaterialen/folders-particulieren/

 

Op deze site vindt u alle folders van de Nierstichting, zoals die op dit moment gepubliceerd worden.

  

 

www.nvn.nl

 

De website van de Nederlandse Vereniging voor Nierpatiënten (NVN). Op de site is veel informatie te vinden over uiteenlopende onderwerpen betreffende nieraandoeningen, de organisatie van de vereniging en activiteiten, die door de NVN worden georganiseerd.

 

  

https://www.niernieuws.nl

 

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over nieren en nieraandoeningen? Bezoek deze site. De site wordt up to date gehouden door vooraanstaande nefrologen.

 

Een zeer informatieve website.

 

https://nierwijzer.nl/

 

In de Nierwijzer staan interviews met meer dan 40 nierpatiënten. Zij vertellen over hun ervaringen met buikspoeling, hemodialyse en transplantatie. Zij vertellen over de invloed van de behandelingen op hun dagelijkse leven. Sommige patiënten vertellen waarom zij afzien van een nierfunctie vervangende behandeling.

 

Na het bekijken van de Nierwijzer heeft u een completer beeld van wat een behandeling voor u zou betekenen en kunt u uw vragen en ideeën bespreken met uw nefroloog of andere zorgverlener.

 

  

www.nponline.nl

 

NP online geeft u de mogelijkheid uw mening te geven over de zorg- en dienstverlening voor nierpatiënten. Via deze site kunt u zich aanmelden en u wordt dan 2x per jaar gevraagd een enquête in te vullen over een bepaalde onderwerp.

 

 

Luistertelefoon

 

Wilt u graag eens met een andere nierpatiënt praten? Bijvoorbeeld over uw nierziekte? Of over dingen waarmee u in uw leven met een nieraandoening te maken krijgt? Hebt u specifieke vragen of wilt u gewoon uw verhaal kwijt?

 

De vrijwilligers van de Luistertelefoon weten wat u meemaakt en bieden een luisterend oor.

 

Bel gratis 0800 – 022 66 67, dit kan ook anoniem.